logo

Σπύρος Δημητρόπουλος FRCOG BSCCP

 ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

Διπλ. Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων
Πιστοποιημένο μέλος της Βρετανικής & Ελληνικής Εταιρείας
Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τραχήλου
Επιμ. Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ - Τμήμα Κολποσκόπησης
Εξειδίκευση στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική


 
 
nutrition2

breastfeeding1


toketos1


Ημερομηνία τελευταίας περιόδου:
Μήνας:
Ημερ/νία:
Έτος:


There are no translations available.


Βιογραφικό
 

photo-ptixiaΑποφοίτησε ως αριστούχος μαθητής από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, το 2ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με πανελλαδικές εξετάσεις το 1990.

Μετά τη αποφοίτηση του και αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο Κέντρο εκπαίδευσης Εφοδιασμού και Μεταφορών στη Σπάρτη και την υπηρεσία υπαίθρου και μονοετή εκπαίδευση στην Γενική χειρουργική στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, μετέβη στην Μεγάλη Βρετάνια το 2000.

Εκεί ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στην Μαιευτική - Γυναικολογία δουλεύοντας  σε καταξιωμένα Νοσοκομεία της Κεντρικής Αγγλίας ενώ το 2002 απέκτησε το δίπλωμα του οικογενειακού προγραμματισμού (DFFP). Mετά από αυστηρή επιλογή στα πλαίσια εθνικού διαγωνισμού προσελήφθη ως επιμελητής Β' στο University Hospital of North Staffordshire το 2004.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ασχολήθηκε και εξειδικεύτηκε στην κολποσκόπηση υπό την καθοδήγηση του Charles Redman διευθυντή της ογκολογικού κέντρου του Νοσοκομείου και υπεύθυνο εκπαίδευσης της Βρετανικής Εταιρείας Κολποσκόπησης (BSCCP).

Έφερε σε πέρας μεγάλο αριθμό δύσκολων περιστατικών της Κλινικής, συνέβαλε με μελέτες στην κατάρτιση των κατευθυντήριων οδηγιών του BSCCP, συντόνισε σε οργανωτικό επίπεδο την κλινική και το 2006 έλαβε την πιστοποίηση από την Βρετανική Εταιρία Κολποσκόπησης τόσο για διάγνωση όσο και θεραπεία των παθήσεων του τραχήλου της μήτρας. Το 2008 έλαβε την πιστοποίηση από την Ελληνική Εταιρία Κολποσκόπησης ενώ είναι εκπαιδευτής στο Ετήσιο ευρωπαϊκό Σεμινάριο κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου που πραγματοποιείται στο ΙΑΣΩ.  

Παράλληλα εξειδικεύτηκε στην λαπαροσκόπηση και υστεροσκοπική χειρουργική και απέκτησε ευρύτατη εμπειρία στην λαπαροσκοπική αντιμετώπιση των περισσότερων γυναικολογικών προβλημάτων καθώς και στη διερεύνηση της υπογονιμότητας και τη θεραπεία της ακράτειας.

Στον τομέα της Μαιευτικής ασχολήθηκε και έφερε σε πέρας εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου ενώ είναι υπέρμαχος του φυσιολογικού τοκετού ακόμα και μετά από προηγηθείσα καισαρική τομή υπό προϋποθέσεις. Η μεγάλη εμπειρία που απέκτησε, τόσο στην παρακολούθηση της εγκυμοσύνης όσο και του τοκετού, του επιτρέπει να λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις τη κατάλληλη στιγμή και να πραγματοποιεί με επιτυχία ακόμα και τους πιο δύσκολους τοκετούς.

Τους τελευταίους έξι μήνες της παραμονής του στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάστηκε ως επιμελητής Α’ ενώ το 2008 εχρήσθη μέλος του Κολλεγίου των Μαιευτήρων και Γυναικολόγων του Λονδίνου (rcog.org.uk) ως επιστέγασμα της άρτιας εκπαίδευσης και μιας σειράς επιτυχών εξετάσεων (FRCOG).

Διατηρεί Ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας και είναι επιμελητής του Μαιευτηρίου Ιασώ στο τμήμα κολποσκοπήσεων. Είναι παντρεμένος με την Ελισάβετ Πατσουρα Oφθαλμίατρο και έχει δυο γιους τον Δημήτρη και τον Τίμο.

 
   

yt

articles1

We have 2 guests online
|ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
|ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
|ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ
|ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ
|ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
|ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ
|ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ
|ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ
|ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΠΤΩΣΗΣ & ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ
|ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
| ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΥΗΣΗΣ
|ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ
Bristish Society for Colposcopy & Cervical Pathology
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
General Medical Council
Iaso
Royal College of Obstretricians & Gynaecologists Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Τραχήλου & Κολποσκόπησης
design